Nederlandse overheid betaalt voor Joodse veiligheidsmaatregelen

Ook in Nederland krijgen Joodse scholen extra politiebeveiliging en privé bewaking. De overheid springt hier zelf in bij met zo’n €140.000 per jaar. In België is dat niet het geval.

Nederlands CIDI adjunct-directeur Esther Voet sprak vorige week op de Nederlandse TV over de salafistische stroming in de islam, beveiliging van Joodse instellingen en ‘haatsjeik’ Al Haddad, om wie een aantal weken geleden veel commotie was toen hij door de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam werd uitgenodigd om op de VU te spreken.

Het CIDI riep de VU toen succesvol op deze man niet op een wetenschappelijke leerinstelling een podium te bieden.

Al Haddad komt op 8 april terug naar Nederland als spreker op het Islamitisch Congres. Of hij daar ook zal spreken over de gebeurtenissen in Toulouse, is niet bekend. Op de website staat wel: “Dit keer zal hij op het congres spreken over zaken die absoluut relevant zijn voor moslims en niet-moslims die leven in Europa.”

Get Microsoft Silverlight