Can Israël live with a nuclear Iran? Lezing aan het Instituut voor Joodse Studies (UA) do 29 april

Kan Israël leven met een nucleair bewapend Iran? Dat is de titel van een lezing die dr. Emanuele Ottolenghi van de Foundation for Defense of Democracies, Washington D.C. op donderdagavond  26 april geeft in het Instituut voor Joodse Studies van de Universiteit Antwerpen.

Israëlische leiders stelden herhaaldelijk dat een Iraanse atoommacht een existentieel gevaar voor de Joodse staat betekent. Maar de complexe Israëlische samenleving heeft een robuuste economie en heeft als regionale macht meerder opties ter beschikking.
Welke optie zullen de Israëlische beleidsmakers verkiezen? Deze lezing biedt een overzicht van alle mogelijke antwoorden op dit uiterst moeilijke politieke dilemma.

Practische informatie: CAN ISRAEL LIVE WITH A NUCLEAR IRAN? is een Engelstalige lezing door dr. Emanuele Ottolenghi aen gaat door op donderdag 26 april 2012 om 20.00 uur in lokaal R.013 aan de Rodestraat 3000 te Antwerpen. De lezing   is gratis toegankelijk – inschrijven is niet noodzakelijk.

*Belangrijk bericht:* De lezing van Prof. dr. Nancy Miller van 10 mei Between Lost and Found: Pieces of a Jewish Past zal wegens onvoorziene omstandigheden niet doorgaan.?