Donald Woodrow (65) blikt terug op veertig jaar carrière als diamantenfotograaf


“Pensioen? Ik werk tot ik er bij neerval”. De Dalai Lama, de Engelse koningin, Claudia Schiffer, …werkelijk de allergrootsten der aarde poseerden voor de lens van Donald Barry Woodrow (65). Toch heeft hij de afgelopen veertig jaar vooral naam gemaakt als diamantenfotograaf. Hij reisde de wereld rond voor het kostbare steentje. “Geen twee diamanten zijn hetzelfde. Elke foto is daarom een nieuwe uitdaging”, aldus Woodrow. Minder geweten is dat Woodrow van Joodse afkomst is én woonachtig te Antwerpen. Een gesprek.

Zijn telefoon rinkelt nog een aantal keer alvorens we goed en wel aan het interview kunnen beginnen. Het gesprek gaat over de afmetingen van fotoposters. Donald Barry Woodrow stelt een iets kleiner formaat voor. “De kwaliteit van het beeld is altijd mijn eerste bezorgdheid”, zegt hij in zijn gsm. “Bel het volgende nummer en handel de praktische zaken af”. Voilà, dat is dan geregeld.

De afgelopen vijfenveertig jaar fotografeerde Woodrow zowat alles wat los en vast zat. Hij werkte voor magazines als Newsweek, Time en Flair, trok reclamebeelden voor multinationals als BASF en Johnson & Johnson, maar verwierf vooral internationale faam als diamantenfotograaf. “Ik ben puur toevallig in de diamantbusiness terecht gekomen”, aldus Woodrow.

Dit is slechts een kort fragment uit een langer artikel verschenen in Joods Actueel magazine.

Advertentie

Op onze website komen vooral korte, actuele stukken aan bod. Dieptegesprekken, achtergrondartikels en analyses treft u enkel in de gedrukte editie. Een abonnement kost slechts €4 per maand, klik hier.