Amerikaanse vice-president maakt kruisteken voor rabbijnen

Joe Biden, de Amerikaanse vice-president heeft tijdens  een rabbinale conferentie in Atlanta voor het oog van  honderden aanwezige rabbijnen in Atlanta  een kruisteken gemaakt.

Het nieuws van de blunderende Biden werd met begeleidend beeldmateriaal bekend gemaakt  en de beelden werden even later uitgezonden door ABC, een van de grote Amerikaanse nieuwszenders.  Daarbij kwam nog dat Biden na zijn kruisteken  in gebedsmodus ging door met een devote blik zijn handen te vouwen.

De leden van de Rabbinnical Assembly, een organisatie met eerder  behoudsgezinde opvattingen over het Jodendom , bleken geamuseerd te reageren op de uitglijder en schoten in de lach.  Alleen de rabbijn die vice-president Biden op het podium introduceerde was heel even de kluts kwijt. Biden, zelf is een katholieke kerkganger.

U kan de beelden bekijken op de website van ABC