Klezmopunker Geoff Berner op 24 mei in Joods Museum van België

Donderdag 24 mei treedt de Canadese songwriter-zanger-accordeonist Geoff Berner samen met Aurélie Charneux (klarinet) en Adrien Lambinet (trombone) op in het Joodse Museum van België aan de Brusselse Miniemenstraat.  Zelf omschrijft de artiest zijn muziek stijl als “opgefokte klezmer”.

Berner heeft in 2008 de Canadian Folk Music Award gekregen voor zijn album “Victory Party“.
[audio:/wp-content/uploads-pjact001/2012/05/gbfragment.mp3]
Charneux en Lambinet zijn twee uitstekende muzikanten uit het Luikse die hun sporen bij  Klezmic Zirkus verdienden. De eclectische muziek van Berner is een mix van uitbundigheid en groove. De man heeft een onweerstaanbaar charisma en maakt zijn – vaak jeugdige- publiek wild enthousiast. Niemand kan precies zeggen wat het geheim van dit succes is maar hij slaagt er  wel altijd en overal in. Daarmee heeft Berner zich inmiddels van een cultstatus weten te verzekeren  bij de klezmer- en folkliefhebbers in   Canada en Noorwegen. Nu dus ook te gast in ons land en met garantie voor een speciale en wellicht ook chaotische belevenis!

Practische info: Geoff Berner (zang&accordeon) Aurélie Charneux(kl) en Adrien Lambinet (tb) in het Joods Museum van België op donderdag 24 mei. Aanvang 20.00 uur – toegangsprijs 10 euro – adres: Miniemenstraat, 21 te 1000 Brussel – tel. 02 512 19 63