Palestijnse Moefti “Jeruzalem niet heilig voor Joden”

De voormalige officiele moefti van de Palestijnse Autoriteit sjeik Ikrima Sabri verklaarde op Al-Arabiya TV dat Jeruzalem voor de Joden geen heilige stad is. Dit soort praat komt zeer vaak voor in de Arabische wereld en toont nogmaals aan waarom het zo moeilijk zal worden om met de Palestijnen ooit tot een akkoord te komen.

Uitgezonden op Al-Arabiya TV, 11 mei 2012:
Interviewer: “Bent u het er mee eens dat er in Jeruzalem plaatsen zijn die heilig zijn voor de moslims, de joden en de christenen?”

Ikrima Sabri: “Nee, niet van de Joden. Ik zei niet voor de Joden. Omar Ibn Al-Khattab vond geen synagogen van de Joden. Er waren er geen.”

Interviewer: “Dus volgens u zijn er tegenwoording nergens plaatsen waar dan ook in Jeruzalem die heilig zijn voor de Joden?”

Advertentie

Ikrima Sabri: “Nee, geen één. Ze bouwen nieuwe synagogen, maar er zijn geen archeologische resten [met betrekking tot de Joden]. Al vele jaren zijn ze aan het graven naar archeologische resten, maar ze hebben nog niets gevonden. Hoe kunnen we iets erkennen als ze zelf moeten toegeven dat ze niets hebben gevonden?”

(nvdr, elke maand worden er nieuwe oude Joodse artefacten opgegraven in de Oude stad van Jeruzalem)

Bron: Likud.nl