Dronken chauffeur die Joden probeerde aan te rijden na 6 weken vrijgelaten

De bestuurder die op 12 april een groep orthodoxe Joden aanreed in de Mercatorstraat tijdens tijdens het Pesachfeest is terug in vrijheid gesteld door het parket, dat meldt Gazet van Anwerpen. De 41 -jarige Andries D. uit Beveren probeerde een groepje Joodse synagogebezoekers van het voetpad te maaien. De man was dronken en stak ook een scheldtirade af tegen de Joodse passanten.

Volgens de bedreigde voetgangers was het een geluk dat hij niet voorbij de fietsenstalling kon geraken want hij probeerde hen ook op de stoep aan te rijden. Daarna sloeg de man op de vlucht terwijl hij een aantal antisemitische verwensingen naar hun hoofden slingerde.

Hij is nu, na zes weken voorarrest, door de Raadkamer in vrijheid gesteld maar zal binnenkort voor de politierechtbank moeten verschijnen omwille van zijn gedrag