Dronkaard rijdt opzettelijk in op Joden aan Antwerpse synagoge

Een  dronken man is opzettelijk ingereden op een groep ultraorthodoxe Joden die bijeenkwamen voor het gebed in een synagoge aan de Mercatorstraat in Antwerpen. Het incident dateert van donderdagavond maar raakte nu pas bekend. Bij het incident vielen enkele lichtgewonden.

De man ramde met zijn wagen tot twee maal toe de stoeprand en probeerde dan het zebrapad op te rijden om de mensen van het voetpad te maaien. Hij reed daarbij  in op een verankerde fietsenstalling die zijn wagen tegenhield. Enkele orthodoxe mannen konden nog net op tijd opzij springen en liepen daarbij lichte schaafwonden op.

De mannen waren op weg naar de synagoge voor het vieren van de laatste dag van Pesach, het Joods paasfeest. De automobilist, een autochtoon van buiten de stad, stapte uit de wagen en schreeuwde verschillende scheldwoorden naar de geschokte Joodse menigte, hij maakte daarbij ook enkele obscene gebaren.

Nog voor de politie aankwam maakte hij echter rechtsomkeer. Omstaanders noteerden zijn nummerplaat en de politie kon de man reeds een uur later in de boeien slaan.

Advertentie

Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de lokale politie Antwerpen bevestigde tegen Joods Actueel dat de man onder invloed van alcohol reed en zich zeer agressief gedroeg, ook tijdens zijn arrestatie. Ook wist de woordvoerder te vertellen dat de persoon in kwestie nog steeds in voorhechtenis zit.