Premier Netanyahu adviseert extremisten bezoek aan Iran en Syrië na fly-in flop

Aan de activisten die in Israël aankwamenen voor de zogenaamde “flytilla” werd een brief overhandigd om nog eens terug te komen na een bezoek aan Iran en Syrië en werd hen ook een aangename “terug-naar-huis-vlucht” toegewenst. Joods Actueel kon de hand leggen op een kopij hiervan:

In gesprek met de Amerikaanse senator Joe Lieberman merkte de Israëlische premier Nenatyahu op dat de flytilla-activisten niet naar Iran gaan om het stenigen van vrouwen te doen ophouden of naar Syriê waar ze werkelijk iets kunnen betekenen voor de mensenrechten door het vermoorden van duizenden burgers te verhinderen.

Nog volgens de premier kunnen de linksextremisten beter ook een keer naar Gaza afreizen om de Hamaspraktijken te beëindigen waarbij terroristen kinderen als schild gebruiken om hun raketten op Israëlische burgers af te vuren.  “Als ze daarin slagen dan zijn ze hier – in de enige democratie in het Midden-Oosten- welkom en willen we graag van hen leren hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben”.

Advertentie

Niettegenstaande volgens sommige bronnen duizenden activisten zouden arriveren in Tel Aviv om vandaar uit naar de Palestijnse gebieden door te reizen zijn slechts een zeventigtal extreemlinkse activisten er gisteren, zondag 15 april, in geslaagd de Ben Goerionluchthaven in Tel Aviv te bereiken. Europese luchtvaartmaatschappijen, ook Brussels Airlines, weigerden de anti-Israëlische activisten aan boord te nemen.

Op de Israëlische luchthaven waren zevenhonderd politieagenten aanwezig om ervoor te zorgen dat de relmakers die toch de luchthaven bereikten de orde niet zouden verstoren. Zesenvijftig activisten werden gearresteerd omdat ze herrie schopten. Ook in Parijs en Brussel werden een aantal activisten die niet mochten vertrekken gearresteerd omdat ze de veiligheid en de goede gang van zaken op de luchthaven in  gevaar brachten.