Joods Forum roept op om ook Iraanse ambassadeur land uit te wijzen

Naar aanleiding van de bekendmaking dat ons land de Syrische ambassadeur persona non grata heeft verklaard, roept het Forum der Joodse Organisaties (FJO) in een persbericht op om ook de Iraanse vertegenwoordiger in België de deur te wijzen. Hieronder de volledige reactie:

Wij hebben met ontzetting kennis genomen van het door Syrië aangerichte bloedbad in Houla waarbij 109 burgers, onder wie 49 kinderen (32 jonger dan 10 jaar!) werden gedood. Het uitwijzen van de Syrische ambassadeurs in tal van Westerse staten als protest tegen het onmenselijke optreden van president Assad wordt door het Forum toegejuicht. Het FORUM betreurt dat dit niet eerder is gebeurd.

Uit inlichtingenbronnen is gebleken dat Iraanse militairen, en door Iran gesteunde Hezbollah-strijders een actief aandeel in het bloedbad hebben gehad. Het FORUM is dan ook van mening dat eveneens de Iraanse diplomatieke vertegenwoordigers in Westerse landen zouden moeten worden uitgezet.

Het is naïef om te denken dat het Iraans nucleaire programma vreedzame doelen heeft. Naar het oordeel van het FORUM zijn de gebeurtenissen in Syrië een “wake up call” voor al die politici en actievoerders in het Westen die van oordeel
zijn dat buurland Israël zich inschikkelijker zou moeten opstellen.

Het FORUM wijst er op dat de manier waarop in de Arabische buurlanden met de eigen bevolking wordt omgegaan een goede graadmeter vormt voor hetgeen de bevolking van Israël te wachten staat als het zwicht voor Westerse druk om b.v. de Golan-hoogvlakte te ontruimen.

Advertentie

Forum der Joodse Organisaties