Met Cunard Lines vanuit Zeebrugge naar New York en zelfs de wereld rond…

Onlangs was Joods Actueel te gast in Zeebrugge om een kijkje te nemen op de Queen Victoria, één van de luxe cruise schepen van Cunard Lines. Op diezelfde dag was ook dat andere paradepaardje, de Queen Elisabeth, aangemeerd in de haven. Cunard Lines zal in oktober, voor de eerste maal in de geschiedenis, een cruise met de Queen Mary 2 organiseren tussen Zeebrugge – New York. Begin volgend jaar zal met de Queen Victoria een wereldcruise worden georganiseerd die eveneens Zeebrugge zal aandoen.

Het aantal cruiseschepen dat ons land aandoet, stijgt voortdurend. In 2004 noteerde men een 40 – tal cruiseschepen in Zeebrugge met een totaal van 67.172 passagiers. In 2011 was dit aantal al opgelopen tot 75 schepen en een totaal van 245.000 passagiers. Zeebrugge ontwikkelde zich op die manier  tot de belangrijkste cruisehaven van het land. Enerzijds is er het effect van de democratisering van de cruise-sector en anderzijds speelt ook de schaalvergroting die zich binnen deze sector aftekent. De nabijheid van Brugge, Gent en zelfs Brussel als toeristische attractiepolen spelen een grote rol. Eveneens van groot  belang voor de cruise-operatoren is de ligging van Zeebrugge. De haven is slecht een halfuur varen van de internationale wateren verwijderd.

Door de sterke groei van het aantal cruiseschepen wordt in Zeebrugge een heuse cruise terminal uitgebouwd voor eind 2013, begin 2014. Het is ook de bedoeling dat passagiers in Zeebrugge kunnen inschepen.

Cruise  – experiment

Advertentie

Op 12 oktober 2012 zal het luxeschip de Queen Mary 2 voor de eerste keer in haar geschiedenis vertrekken vanuit Zeebrugge naar New York. Het wordt een 9 daagse reis via Le Havre en Southampton. Op 9 oktober 2012 is er ook een driedaagse cruise voorzien van Southhampton naar Zeebrugge.

Klap op de vuurpijl is een wereldcruise op  de Queen Victoria die op 07 januari 2013 zal vertrekken vanuit Hamburg en ook Zeebrugge zal aandoen. Het einde van de cruise is voorzien op 28 april in Hamburg. De reis zal zowat 110 nachten duren en de voornaamste wereldsteden aandoen.

Voor Joodse passagiers worden koosjere maaltijden voorzien tijdens de cruises.

www.cruiseselection.be

www.cunard.be