Brand nabij Jeruzalem reeds onder controle

brand jeruzalem
Chauffeurs op de snelweg naar Jeruzalem kunnen geen kant meer uit

Er is maandagmiddag op twee plaatsen brand uitgebroken langs de snelweg van Jeruzalem naar Tel Aviv, de branden zijn bijzonder ernstig en verschillende chauffeurs in de buurt moesten hun voertuigen verltaten.

Eén brandhaard ligt in de buurt Motza niet ver van Jeruzalem en de andere kortbij Ma’ale Hachamisha. Op de autosnelweg is vanaf de afrit voor Motza de weg afgesloten voor het verkeer. Elf brandweerkorpsen en zes blusvliegtuigen proberen de vuurhaarden die de autosnelweg naderen onder controle te krijgen.

Vijf extra brandweerkorpsen bestrijden het vuur bij Ma’ale Hachamish en een driehondertal inwoners van de kibboetz zijn uit hun woningen geëvacueerd. Gasten die in het plaatselijke hotel verblijven en bezoekers van een zwembad is gevraagd om het gebied te verlaten. Op dit ogenblik, halfvier lokale tijd, is het vuur nog niet onder controle. Magen David Adom heeft het alarmniveau verhoogd en ambulanciewagens naar het geteisterde gebied gestuurd. Er is evenwel geen sprake van gekwetsten op dit ogenblik.

Eli Peretz, de brandweercommandant van het district, zei dat brandstichting niet is uitgesloten. De afgelopen maand werden verschillende brandstichters gearresteerd en alleen al de afgelopen twee weken kregen brandweermannen af te rekenen met tweehonderd verdachte vuurhaarden in de bossen rond Jeruzalem.