“Belgische vredesactivisten steunen Syrische moordpartijen”


Op zaterdag 23 juni hield “vredesbeweging” Intal een zoveelste protestactie tegen Israël, dit keer in de Nieuwstraat te Brussel. Bedoeling was de Belgische wapenleveringen aan Israël te veroordelen. Over de wapenlevering aan Syrië wordt met geen woord gerept. Intal groepeert leden en sympathisanten die duidelijk één ding gemeen hebben als het op Israël aankomt. Wat aangekondigd werd als een ‘flashmob’ blijkt in werkelijheid een vrij agressief straattoneel te zijn.

Het bizarre is dat op het ogenblik dat Intal deze actie voert er geen grootschalige onlusten of oorlog aan de gang is in Israël of in de Palestijnse gebieden. Ook al vuren de leden van de terreurorganisatie Hamas regelmatig raketten af op burgerdoelen toch is er  geen sprake van oorlog in het gebied. Hetzelfde doet zich voor bij Ludo De Brabander en zijn vzw Vrede die voortdurend afgeeft op Israël maar niet alleen zwijgt over het Syrische regime van Assad maar die ook nog verdedigt.  “Verwar nooit een activist van Vrede met een vredesactivist” schreef een lezeres hierover aan onze redactie

Het is duidelijk dat Intal enkel op Israël wil inhakken en ondertussen in alle talen over Syrië zwijgt waar duizenden en duizenden burgers koelbloedig worden afgemaakt door het Assadregime. Een toeschouwer van het dolle Brusselse straattoneel merkte op: “door nu niets te ondernemen tegen Syrië, maar wel tegen Israël, kan je niet anders dan concluderen dat ze daarmee de Syrische moordpartijen steunen, wat een schande!”

Zelfs Amnesty International krijgt een veeg uit de pan op de website van Intal omdat die het aandurven de moordpartijen in Syrië aanklagen: “Amnesty surft al te opzichtig mee op de golf van oorlogspropaganda tegen de Syrische regering”, lezen we.

Wapenleveringen aan Israël zijn dus maar de spreekwoordelijke stok om de hond te slaan want dat Rusland de belangrijkste wapenleverancier van het Syrische regime is – met contracten ter waarde van 4,7 miljard dollar tussen 2007 en 2010 – dat vormt geen enkel probleem voor de Intalactvisten.