Mosab Hassan Yousef – Van Hamas terrorist tot Israëlsupporter

Zijn boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar
Zijn boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar

Mosab Hassan Youssef is de zoon van Hassan Yousef, de geestelijke leider van Hamas. Hij werd wereldberoemd toen hij een boek publiceerde over het Palestijnse terrorisme en zijn werk voor de Israëlische veiligheidsdienst Shin Beth.

In dat boek, getiteld ‘Zoon van Hamas’, legt hij uit hoe hij een geleidelijk proces doormaakte waardoor hij met geheel andere ogen naar de Palestijnse maatschappij ging kijken. Uiteindelijk besloot hij om het terrorisme af te zweren en voor de Shin Beth, de Israëlische geheime dienst, te gaan werken.

Sinds de onthullingen in zijn boek over de wreedheden van Hamas en de Palestijnse Autoriteit, is hij persona non grata in de Palestijnse autonome gebieden en leeft hij in de Verenigde Staten.

Persconferentie

Dinsdag 19 juni jl. was Youssef voor het eerst terug in Israël. In een bijna volle zaal in het centrum van Jeruzalem gaf hij een persconferentie voor de buitenlandse media.

Advertentie

Het eerste wat opviel, was dat er geen zichtbare extra beveiligingsmaatregelen leken te zijn genomen. Bij de ingang zat slechts de traditionele bewaker die niemand een strobreed in de weg legde. Ook in de zaal waren geen lijfwachten te bespeuren.

Yousef legde uit dat hij niet bang is voor Hamas. Hij kent geen angst omdat hij weet dat hij goed handelde door voor de Shin Beth te gaan werken. Zijn enige motivatie was toen om terroristische aanslagen te voorkomen. Uiteindelijk ging het hem om het redden van mensenlevens.

Haat

Hij zag de moorddadige haat tegen Joden bij Hamas, en zag ook dat men er niet voor terugdeinsde om de eigen bevolking te vermoorden.

Lees hier het gehele artikel: http://missingpeace.eu/nl/2012/06/mosab-hassan-yousef-van-hamas-terrorist-tot-israel-supporter/