Theo Francken (N-VA) hekelt Palestijnse ‘Pay for Slay’ (uitbetaling voor moorden) programma

Theo Francken (N-VA)
Theo Francken (N-VA)

OPINIE door Theo Francken (N-VA)

Kent u het Palestijnse ‘Pay for slay’-principe?

In ruil voor het vermoorden van onschuldige Israëli’s, betaalt de Palestijnse Autoriteit een levenslang loon uit, een terroristenpree, zeg maar.

Wel, deze macabere lijst is sinds kort fors langer geworden. 661 Palestijnse terroristen van de slachtpartij van 7 oktober waar 1.400 vrouwen, kinderen … koelbloedig werden verkracht en vermoord, staan nu ook lekker te pronken op deze Jihadi Win for Life-lijst.

Advertentie

Pogrom by UNRWA

Terwijl – na de soi-disant ‘historische’ genocide-uitspraak van Den Haag – de verschraalde restjes Zuid-Afrikaanse schuimwijn op de Vivaldi kabinetten opgeruimd worden, regent het misselijkmakende berichten over UNRWA, het VN Agentschap voor de Palestijnse vluchtelingen opgericht in 1949, nu een Westers gefinancierde boîte van 1,6 miljard euro per jaar en 12.000(!) medewerkers in Gaza.

Zo zou een dozijn medewerkers mee gedaan hebben aan de pogrom op 7/10. Naar aanleiding hiervan zegden meerdere Westerse landen (VS, Nederland, Italië, Canada, Frankrijk, VK…) hun steun op. België niet, voor Gennez is dit maar een fait divers van enkele rotte appels…

Maar wat blijkt nu uit de laatste rapporten van de inlichtingendiensten? Grote delen van de UNRWA mand zijn rot. De toonaangevende Wall Street Journal stelt dat 1,200 UNRWA medewerkers in Gaza actieve terroristen van Hamas en Islamic Jihad zijn en de helft van alle 12000 medewerkers heeft dichte familie die lid van het terroristische Hamas of Islamic Jihad is. 23% van de mannelijke UNRWA-medewerkers is actief in de politiek of militaire tak van Hamas. Dit is hoger dan het gemiddelde van 15% voor volwassen mannen in Gaza.

Opkuis

Er is dringend nood aan een grondige opkuis van UNRWA. Het leiderschap moet per direct ontslag nemen of ontslagen worden. België moet haar steun stopzetten tot er meer duidelijkheid komt over dit mondiaal schandaal. Duitsland vraagt intussen de ontbinding van dit VN Agentschap.

De federale Vivaldi regering van Alexander De Croo heeft in dit conflict vanaf dag één eenzijdig de kant van de Palestijnen gekozen. Minder uit emotionaliteit dan wel uit koude electorale berekening. Deze boomerang komt elke dag harder terug in het gezicht.

Advertentie

Come to Belgium!

Wist je trouwens dat er vandaag in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken een Vivaldi-wetsontwerp ter stemming ligt om nog meer rechten/juridische opties aan de Palestijnse vluchtelingen te geven? Het zit zo, Palestijnse vluchtelingen worden al jaren bestempeld als ‘staatloos’ aangezien er geen officiële Palestijnse staat bestaat. Deze staatlozen kunnen zich via de rechtbank laten erkennen en regulariseren. Zo bekomen ze verblijfsrecht in België. Het werkt prima. Maar niet verwelkomend genoeg voor Vivaldi.

Staatssecretaris De Moor wil nu een tweede verblijfsproceduremogelijkheid opstarten. Naast de bestaande via de rechtbank, ook een rechtstreeks via de Dienst Vreemdelingenzaken dat na advies van het CGVS een verblijfsvergunning voor vijf jaar (en later onbeperkt verblijf) kan afgeven. Kortom, dit creëert een dubbele poort voor Palestijnen naar België. Viva Palestina, come to Belgium!

Lanjri

De drijvende kracht achter dit voorstel is CD&V Kamerlid Nahima Lanjri. Ze kreeg het er onder mijn mandaat niet door omdat ik een tweede toegangspoort pertinent weigerde. Nu lukt het wel. België is absolute trekpleister voor Palestijnse vluchtelingen. Vorig jaar vroegen maar liefst 3.249 Palestijnen asiel aan in ons land. Een Vlaams dorp als Lo-Reninge dabei, op één jaar.

Ook al is er geen plaats in de opvang en is ons land bomvol, voor Vivaldi kunnen er in de Belgische herberg altijd nog wel enkele duizenden bij. Over hun radicale ideëengoed en terroristische sympathieën zullen we ons maar niet te veel vragen stellen.

Een mens zou er zijn slaap voor laten.

De auteur is Kamerlid voor N-VA en gewezen staatssecretaris voor Asiel & Migratie