Dader bomaanslag op Israëlische toeristen mogelijk van Belgische afkomst

De dader van de aanslag tegen Israëlische toeristen in Bulgarije, vorige week, heeft mogelijk de Belgische nationaliteit.De Britse krant The Telegraph citeert een Bulgaarse nieuwssite die uitpakt met het bericht. Volgens die site zegt ook dat de dader vanuit België naar Bulgarije kwam.

Nog volgens dezelde Bulgaarse bron zou de bom van de zelfmoordenaar op afstand tot ontploffing gebracht zijn. Onderzoek van de stoffelijke resten van de dader zou uitgewezen hebben dat de dader mentaal gehandicapt was.

Geen enkel nieuwe element van deze berichten is op dit ogenblik door Bulgaarse, Belgische of Israëlische overheden bevestigd. Wel staat vast dat de dader een explosief gebruikt heeft dat vele malen krachtiger was dan TNT. Eerder hadden Bulgaarse media Mohammed Mehdi Ghezali, een voormalige Guantanamogevangene als dader aangewezen. Dat bericht werd na enkele dagen ontkracht door Bulgaarse onderzoekers.

Bij de aanslag op 18 juli kwamen vijf Israëlische jonge toeristen die op de luchthaven van Burgas arriveerden voor strandvakantie om het leven en ook de autobuschauffeur kwam om