Iron Dome in stelling gebracht nabij Eilat

Iron Dome

Israël heeft in de buurt van de badstad Eilat het anti-raket afweersysteem Iron Dome in stelling gebracht nadat restanten van langeafstandsraketten werden gevonden in de omgeving.

De afweerbatterij werd zondag in stelling gebracht en noorden van de populaire badstad. Vermoed wordt dat een of twee raketten vanuit de Sinai-woestijn op Eilat werden afgevuurd.

De wereld was eerder al onder de indruk van het Israëlische afweersysteem dat tot nu toe vooral in de omgeving van Gaza werd ingezet.

Het Israëlische leger wist aan de media te vertellen dat het hoogtechnologische systeem in stelling was gebracht zodat het zich “aan de omgeving kon aanpassen”.

Advertentie

Het Salafistisch Front, een islamitische terreurgroep die actie voert vanuit de Sinai eiste de verantwoordelijkheid op voor het afvuren van raketten op Zuid-Israël, die in de nacht van 15 augustus voor twee luide explosies zorgden. De groep zei ook meer dan een dozijn aanvallen te hebben uitgevoerd op de gasleiding tussen Egypte en Israël. Sinds februari 2011 werd deze gasleiding al 14 keer opgeblazen.

De laatste twee jaar gebeurden vanuit de Sinaiwoestijn al meerdere raketaanvallen op Eilat, meestal zonder al te veel schade.