Joodse jongen haalt net niet de finale van America’s got talent

Joods Actueel berichtte eerder over de knappe prestatie van de veertienjarige Edon Pinchot, die zowel het publiek als de jury wist te charmeren in de populaire competitie “America ’s got talent”.

De scholier uit Skokie, Illinois was één van de twaalf halve-finalisten die live mochten optreden op NBC. Zijn versie van “What Makes You Beautiful” van One Direction leverde hem een staande ovatie op van het publiek.

Eén van de drie juryleden, radiopersoonlijkheid Howard Stern had vriendelijke woorden over voor Edon maar zei dat het lied “een beetje vervelend klinkt”. Het leverde hem boe-geroep op van het publiek en hij werd daarenboven door zijn medejuryleden tegengesproken.

Sharon Osbourne, vrouw van Ozzy Osbourne van Black Sabbath zei: “Ik vond dat de liedkeuze er precies op was. Je hebt er alles in gelegd. Het was perfect.”

Advertentie

Het derde jurylid, Howie Mandel zei: “Dit was zeer móóóói”. Hij vond dat Edon “de beste zanger van deze competitie is.”

Pinchot is de vierde van vijf kinderen, houdt de Sabbat in ere en eet koosjer. Piano speelt hij sinds zijn negende. Zijn grootmoeder uit Silver Springs zei dat Edon “zeer atletisch is. Hij is één van de uitblinkers in zijn voetbalploeg en ook op school haalt hij uitstekende resultaten. Hij is gewoon een veelzijdige jongen.”

Nog een interessante opmerking, de drie juryleden in de show, Mandel, Osbourne en Stern, zijn alledrie van Joodse afkomst.