Boogie Boy als sceptisch jurylid in Waalse versie van ‘Belgium’s Got Talent’

In het nieuwe RTL talentenjachtprogramma,  Belgium’s got talent, zetelt niemand minder dan de bekende Joodse entertainer en zanger, Paul Ambach, alias Boogie Boy, in de jury.

Nadat het bekende ‘Got Talent-format’ dat eerder al Zweden, het Verenigd Koninkrijk, China, Denemarken en een veertigtal andere landen kon overtuigen, heeft nu ook ons land het programma ontdekt. Op 31 augustus werd de Vlaamse versie van het programma op VTM gelanceerd en gisteren was het de beurt aan RTL-TVI.

Paul, van joodse afkomst, mag de rol van het kritische jurylid vertolken, hetgeen hij met brio doet ook al leverde dat gisteren traantjes op bij een van de jongere deelnemers. Maar er was ook al meteen een revelatie in het programma met Ugo Farell die een Farinelli-imitatie neerzette met de indrukwekkende castraataria Venti Turbini en daarmee jury, publiek en kijkers kippenvel bezorgde.

“Ik ben eigenlijk altijd zeer kritisch geweest tegenover artiesten” bekent Paul in gesprek met Joods Actueel maar daar is volgens hem een simpele verklaring voor: “Als concertorganisator kon ik me niet vooroorloven om niet kritisch te zijn, ik haalde artiesten op het podium en stak er mijn eigen centen in en wist dat ik er zelf voor kon opdraaien als ik foute keuzes maakte. Maar langs de andere kant herken ik ook talent van op grote afstand en dan heb ik wat de verdediging in een moordzaak de “onweerstaanbare drang” noemt en ga er voor de volle honderd procent voor. Deze rol in de jury is me dus op het lijf geschreven. Dat ik echt creatief talent zo vlug aanvoel wortelt in mijn Joodse soul, ik ben dus het publiek altijd vijf minuutjes voor”.

Advertentie

De verwachtingen over het Got Talentformat bij RTL zijn hoog gespannen. De zender spiegelt zich aan de eerste aflevering in Vlaanderen daar wist Belgium’s Got Talent bijna achthonderduizend kijkers te strikken. RTL-TVI hoopt nu dat ook hun Waalse tegenhanger deze kijkcijfers kan evenaren. Die cijfers zijn op dit ogenblijk nog niet bekend gemaakt.

In een apart artikel op de RTL website focust de zender op de muzikale carrière van Paul Ambach. Dat artikel (Franstalig) kan je hier lezen.