Spencer Tunick fotografeert geklede mensen aan de Dode Zee

Fotograaf Spencer Tunick werd vooral bekend met foto’s van naakte mensenmassa’s. Zo was hij te gast in Brugge in 2005 waar hij  enkele beroemde foto’s maakte en ondernam hij een gelijkaardig project in het kasteel van Gaasbeek in 2011.

De kunstenaar die in een Joods gezin opgroeide fotografeerde eveneens in 2011 in Israël een groep mensen in hun adamskostuum in de Dode Zee. Meer dan duizend Israëli’s lieten zich in zee, aan de oevers en ingesmeerd met zwarte modder op de gevoelige plaat vastleggen.

Omdat hij zeer begaan is met het lot van de Dode Zee die jaar na jaar kleiner wordt zal hij op 14 september een nieuwe fotoshoot houden, ditmaal met geklede mensen.

Het evenement werd gesponsord door de organisatie Save Our Sea, een vereniging van patiënten die aan huidziekten zoals psoriasis lijden en verlichting vinden door de behandeling met modder uit de Dode Zee.

“Ik ben blij terug naar de Dode Zee te kunnen komen nadat ik vorig jaar al een serie foto’s nam op deze unieke locatie”, aldus Tunick. “De Dode Zee moet geherwaardeerd en beschermd worden zowel op lokaal als op mundiaal niveau. Ik roep op om een kritische massa van wereldburgers te vormen; wereldburgers die zich plaatselijk maar ook internationaal zorgen maken over het verdwijnen van dit natuurwonder.”

Advertentie

Tunick zal in Israël eveneens de Green Globe Award overhandigd krijgen van Life and Environment, de koepelorganisatie van Israëls milieubewegingen.