Herdenking Holocaust en joods-christelijke vriendschap met David Rosen aanstaande zondag

De wandeling vorig jaar (foto: Kim De Molenaer)

Vandaag, zondag 11 november, vindt de jaarlijkse herdenkingswandeling plaats voor de slachtoffers van het Antwerpse luik van de Holocaust onder het motto ‘Wie Vergeet is gedoemd te herhalen”. De wandeling is een initiatief van Sant’Egidio.

De herdenking van de holocaust blijft beslissend om een stad en een Europa te bouwen waar antisemitisme en geen enkele vorm van racisme een plaats hebben. Ouderen en jongeren, nieuwe en oude Antwerpenaren en mensen van iedere overtuiging zijn welkom om in deze collectieve herinnering te delen.

De serene wandeling vertrekt om 17 uur aan het Centraal Station van Antwerpen en leidt naar het Monument van de gedeporteerden aan de Belgiëlei, waar een korte plechtigheid plaatsvindt. Sprekers dit jaar zijn Rabbijn David Rosen, bisschop Leon Lemmens en studente Gledis Shabani. Einde is voorzien rond 18u30.

* * *

Voorafgaand aan de wandeling geeft Rabbijn David Rosen uit Israël een conferentie over de dialoog tussen joden en christenen, vijftig jaar na het Tweede Vaticaans Concilie dat een breuk betekende met het traditionele katholieke denken over het Jodendom.

Rabbijn Rosen is een eminente stem uit de Joodse wereld en een gewaardeerd gastspreker op tal van internationale fora. Hij zet zich al jaren in voor de dialoog tussen de godsdiensten en was nog onlangs te gast bij paus Benedictus XVI. Hij is een trouwe gast op de internationale ontmoetingen  ‘Culturen en Godsdiensten in dialoog’, die Sant’Egidio jaarlijks organiseert ‘in de geest van Assisi’ (en die volgend jaar plaatsvindt in Rome van 29 september tot 1 oktober 2013)

Advertentie

Aanvang om 14u30 bij de gemeenschap van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. Toegang gratis, simultaanvertaling uit het Engels aanwezig.