Beth Linda en Yad Ezra organiseren voorstelling met cabaretier Efrat Meirovich

De Israëlische hulporganisatie, Jad Ezra, organiseert volgende week een avond voor orthodoxe vrouwen in Antwerpen. Ze doet dat samen met de lokale vrouwenbeweging Beth Linda. Hiervoor wordt de bekende cabaretier Efrat Meirovich uitgenodigd, zij staat bekend als één van de grappigste orthdoxoe cabaretiers en brengt haar show in het Hebreeuws en het Engels. De toegang tot de avond is gratis voor leden en kost  €5 voor niet-leden.

Meer details in de poster hieronder.

Voorzitster Leah Farkash legt uit wat de motivatie van haar organisatie is:

We zien de laatste tijd veel dingen om ons heel gebeuren die het Joodse volk in het nauw drijven. Denk niet alleen aan het conflict, aan oorlogsdreiging en de aanhoudende raketaanvallen op het zuiden van Israël. Denk ook aan de hoge kosten van het levensonderhoud. Veel mensen in Israël werken keihard, maar kunnen nauwelijks of niet hun maandelijkse lasten dragen. De stress is enorm vanwege alle inspanningen die gedaan moeten worden om elke maand financieel rond te komen.

Als dit de situatie is van de gemiddelde Israëli, stel je dan eens voor in wat voor miserabele situatie de armen in Israël verkeren. Jad Ezra helpt deze mensen het hele jaar door. Als deze arme gezinnen niet worden geholpen dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Jad Ezra voorzag al lang geleden dat armoede een groeiend probleem zou worden in Israël en werkt al jaren om dit te bestrijden. Om maar een paar activiteiten te noemen: voedseldistributie, goedkope tandartshulp, gratis nieuwe kleding voor baby’s en volwassen, renteloze leningen, rehabilitatie van de mentaal zieken en nog veel meer.

De grootste steun die Jad Ezra geeft, is de mensen duidelijk te maken dat ondanks het feit dat je het moeilijk kan hebben, je blij moet zijn. Wees niet gebroken, wees niet verdrietig. Dit doet Jad Ezra door de prachtige ideeën en woorden van de oprichter van Jad Ezra, Rabbijn Asher Freund zt”l.

אמונה פשוטה  het simpele vertrouwen in Hashem. Simche ten alle tijde en in elke situatie is de remedie waarmee wij ons allen staande kunnen houden. Daarom organiseert Jad Ezra een optreden van cabaretier Efrat Meirovich uit Israël die u een onvergetelijk plezierige avond zal bezorgen vol met simche, ook voor onze vrienden in Antwerpen.

Kom op tijd, de plaatsen zijn beperkt.