Telenet lanceert Israëlisch TV-kanaal op de Vlaamse kabel

Belangrijk nieuws voor wie bij ons geïnteresseerd is in Israëlische media, cultuur en actualiteit. De Mechelse kabeloperator, Telenet, biedt vanaf nu de zender The Israeli Network aan in het basispakket. Met de huidige crisissituatie volg je zo de actualiteit op de voet.

Het nieuwe TV-kanaal geeft elke dag de beste programma’s uit het huidige Israëlische televisieaanbod. Daarmee kunnen voor het eerst ook kijkers buiten Israël van een breed scala aan Israëlische uitzendingen genieten, waaronder een dagelijkse nieuwsuitzending en een groot aantal producties, die door de Joodse traditie en cultuur geïnspireerd zijn. Veel programma’s zijn in het Engels ondertiteld, zodat wie geen Hebreeuws machtig is, toch kan meevolgen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste programma’s:

Mer de huidige crisissituatie in Israël wordt er bijna heel de dag overgeschakeld naar Live-nieuwsberichtgeving, dit is dan ook niet ondertiteld. Je vindt de zender in Vlaanderen op kanaal 188, in Brussel op kanaal 217.

NIEUWS EN DUIDING
Daily News is de dagelijkse ondertitelde nieuwsuitzending. Israeli viewpoint brengt dan weer live-verslag van belangrijke nieuwsevenementen in het land. Er zijn ook achtergrondprogramma’s zoals News & Current Affairs, het Israëlische equivalent van Terzake en London & Kirshenbaum, een dagelijkse talkshow waarbij Yaron London en Moti Kirshenbaum op interessante gebeurtenissen focussen die de Israëlische pers haalden. Het wekelijkse Meet the press is een programma waarbij journalisten commentaren en reacties bij het nieuws geven.

Advertentie

ONTSPANNING
Met The Israëli Network kan je vanaf nu volop van de creativiteit van de Israëlische programmamakers genieten. Die brengen producties van wereldklasse met satire. Dankzij deze shows maak je ook kennis met lokale beroemdheden. Funny Job is een humoristisch programma dat de beste standupcomedians uit Israël rond één tafel bijeen brengt en waarbij het steeds lachen geblazen is (met ondertitels). State of the Union is eveneens ondertiteld. Het is een bekend satirisch programma waar de actualiteit in Israël flink op de korrel wordt genomen door Guri Alfi, Lior Shlein, Orna Banay en Einav Galili.

JOODSE TRADITIE EN CULTUUR
Bij de nieuwe zender worden ook spraakmakende documentaires getoond die een goed inzicht bieden in de geschiedenis van het land, een geschiedenis waar de Israëli’s bijzonder fier op zijn. De nationale feestdagen zoals het Joodse Nieuwjaar, Soekot of de Onafhankelijkheidsdag geven elk jaar opnieuw aanleiding tot feestelijke producties die je confronteren met het kloppend hart van de samenleving.

DOCUMENTAIRES EN ONDERZOEK

Uvda is een Panorama-achtige uitzending met ondertitels, vaak met documentaires die gemaakt zijn door Israëlische onderzoeksjournalisten. En ten slotte zendt het TV-station ook Kol Bodek, Engelstalig ondertiteld uit. Dat is het kritische programma van Rafi Ginat waarbij allerlei vormen van onrecht aan de kaak worden gesteld.

DRAMA EN ONTSPANNING
Israëlische producties met wereldklasse geven je de gelegenheid om de creativiteit van de programmamakers te doen kennen. Prisoners of war 2 is een serie die de lotgevallen van een reserve-eenheid van het Israëlische leger in beeld brengt. De eenheid voert een geheime operatie in Libanon uit met de opdracht een belangrijke terrorist uit te schakelen. De operatie is mislukt en de drie soldaten worden gevangengenomen. De serie herneemt dit jaar op het punt, waar na jaren onderhandelen achter de schermen het drietal na een gevangenenruil levend terug gaan keren of toch niet… want de reeks blijft natuurlijk tot aan de laatste aflevering voor de nodige suspense in de huiskamer zorgen.
Trinny and Sussanah is een format waarin twee fashionspecialisten je in een originele documentaire over een roetsjbaan vol emoties sturen en waarbij een uiterlijke make-over verdiept wordt tot een ontdekken van de eigen persoonlijkheid van de deelnemers.

KINDERPROGRAMMA’S
The Israëli Network biedt kwaliteitsvolle programma’s aan voor kinderen waarbij die veel kunnen opsteken van de taal en de Joodse cultuur. De programma’s zijn ideaal om kinderen Hebreeuws te laten leren. De aantrekkelijke manier waarop de programma’s gepresenteerd worden, zorgt ervoor dat de aandacht van de kleinere kijkertjes tot de laatste minuut wordt vastgehouden.

SPORT
De sportuitzendingen besteden aandacht aan de prestaties van Israëlische clubs op nationaal en internationaal vlak. Ook met live verslaggeving van de Euroleague basketbalwedstrijden waarbij 24 teams uit 18 landen deelnemen. Zo kan je Maccabi Tel Aviv gestaag zien opklimmen in de rangschikking.

RADIO JUDAICA
Op de kabel zitten ook radiozenders en ook daar biedt Telenet een interessant surplus nu de
provider sinds kort de Brusselse Franstalige zender Radio Judaica aanbiedt. Dat betekent dat de Joodse radiozender vanaf nu in gans Vlaanderen te beluisteren valt. Dat was eerder door het gering zendvermogen enkel in een beperkte straal rond de hoofdstad mogelijk.

Programmatie: zie ook de website van The Israël Network op www.tin.tv

Advertentie

Bent u nog geen Telenet klant? Dan kan u zich nu aanmelden voor een abonnement.  Meer info? Ga langs bij een Telenet verdeler in uw buurt, electrozaak Handy Andy aan de Lange Herentalsestraat 105, 2018 Antwerpen. Telefoon: 03 232 67 27 – e-mail: info@handy-andy.be website: www.handy-andy.be