“Half miljard dollar” gevonden in Westelijke muur in Jeruzalem

Westelijke muurGelovigen laten geregeld briefjes voor de Allerhoogste achter in de voegen van de Westelijke muur, de heiligste plaats in het Jodendom. Maar een half miljard dollar?

Rabbijn Shmuel Rabinovitch die de Westelijke muur beheert zei dat een gelovige een omslag had gevonden met daarin 507 cheques van elk ongeveer één miljoen dollar. Er stond geen bestemmeling op vermeld en het is twijfelachtig of de cheques kunnen verzilverd worden.

Rabinovitch zei dat de meeste waardepapieren van Nigeriaanse origine waren. Volgens de zegsman van de Israëlische politie zaten er ook enkele bij die afkomstig waren uit de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Rabinovitch zei dat hij eerder wel al gelijkaardige cheques had gevonden in de collectebussen voor liefdadigheid die bij de Westelijke muur geplaatst zijn. Het merendeel werd uitgeschreven door Afrikanen.

De rabbijn vermoedt dat de mensen die de cheques uitschrijven “alles wat ze bezitten willen schenken aan de Schepper van het heelal”.