Chocoladegigant Callebaut bekroond voor koosjere chocolade

callebaut

Barry Callebaut, de toonaangevende producent van kwaliteitsvolle cacao- en chocoladeproducten, kondigt aan dat Willy Geeraerts, bedrijfsverantwoordelijke voor kwaliteitscontrole bij de grootste chocolade producent ter wereld, het ‘OK Kosher Certification’ ontving voor zijn jarenlange bijdrage tot het ontwikkelen van koosjere chocolade.

Op 12 november 2012, tijdens haar jaarlijkse Mashgiach Conference, bracht de organisatie in New York hulde aan de jarenlange samenwerking met Willy Geeraerts en Barry Callebaut. Deze organisatie certificeert op jaarbasis niet minder dan 140.000 producten.

Willy Geeraerts leverde een enorme bijdrage aan het verbeteren van koosjere standaarden voor chocolade in Europa. Dankzij zijn inspanningen, en met hem die van Barry Callebaut, werd langzamerhand orde op zaken gesteld in wat vroeger een verwarrende en vaak ongestructureerde markt was. Er ontstond een zeer efficiënte wisselwerking tussen Willy en OK Kosher Certification: terwijl de rabbijnen hem wegwijs maakten in de koosjere regels, de verschillende gradaties en de interpretatie door de Joodse gemeenschap, gidste hij de rabbijnen door de complexe wereld van chocoladeproductie en bijhorende kwaliteits- en voedselveiligheidstandaarden.

Willy Geeraerts werd in 2007 door het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg tot ‘Kwaliteitsmanager van het jaar’ verkozen. Callebaut heeft nog steeds een kantoor in ons land. Het Belgische Callebaut ging van start als brouwerij in Wieze. Het bedrijf stapte vanaf 1911 over op de productie van chocoladerepen. In 1996 fuseerde Callebaut met het Franse Cacao Barry om een nieuw bedrijf te vormen, het huidige Barry Callebaut met hoofdzetel in Zwitserland.