Grote opkomst voor begrafenis rebbetzin Lieberman in Antwerpen

Rebbetzin Lieberman (3)
Op dinsdag overleed vrij onverwacht ‘Rebbetzin’ Chaia Lieberman, de vrouw van de Antwerpse opperrabbijn. Bij de opkomst voor de begrafenis, aan de poorten van de joodse gemeente Shomre Hadas, verzamelden honderden stadsgenoten om hun laatste respect te betuigen.

De rebbetzin zal woensdag om 14 uur in Jeruzalem, Israël worden begraven. Tijdens de processie werden er in overeenstemming met de traditie van Chabad geen preken gehouden. Wel zei oppervoorzanger Muller het Keil Malei Rachamim gebed op.

Onder de aanwezigen, de belangrijkste rabbijnen van de verschillende gemeenschappen en sjoels evenals de Brusselse opperrabbijn Albert  Guigui en prof. baron Julien Klener, voorzitter van het Joods Consistorie. Ook Philip Heylen (CD&V), schepen voor cultuur en erediensten, en reeds jarenlang nauw bevriend met de Joodse gemeenschap, was aanwezig.

Mevrouw Chaia Lieberman was een bijzondere en geliefde vrouw, in onze volgende editie komen wij hier uitgebreid op terug.

Foto’s: Gerald Freilich / Joods Actueel (klik voor groter beeld)