Wizo kiest voor knappe avant-première Fill the Void

De Joodse vrouwenorganisatie Wizo zet met de avant-première van de film Fill the Void een nieuw cinematografische hoogtepunt in het Belgische bioskoopgebeuren neer. De dames kozen immers voor de avant-première van deze langspeelfilm die doorgaat op dinsdag 12 maart in de UGC-bioscoop.

Niettegenstaande het filmverhaal zich ook deels in Antwerpen afspeelt is de film, in tegenstelling tot andere Europese landen, hier ten lande nog niet eerder vertoond.

De veelvuldig gelauwerde Israëlische prent geeft een inkijk in het familieleven van de chassidische gemeenschap in Tel Aviv. Regisseur Rema Brurshtein kreeg meermaals de Ophir, de Israëlische tegenhanger voor de Oscar, toegekend want de langspeelfilm viel maar liefst zeven keer in de prijzen ondemeer als beste film, voor de beste regie en voor de beste vertolking.
In september sleepte actrice Hadas Yaron, de hoofdrolspeelster, ook de prestigieuze prijs als beste actrice in de wacht op de 69ste editie van het filmfestival van Venetië.

De film vertelt het verhaal van de 18-jarige Shira die voor de moeilijke keuze komt te staan of ze al dan niet met haar zwager zal trouwen nadat haar zuster Esther overlijdt tijdens  de bevalling. Niettegenstaande de strikte geloofsbeleving binnen haar gemeenschap is de uiteindelijke beslissing de verantwoordelijkheid van de jonge vrouw en de film toont hoe moeilijk deze keuze kan zijn.

Practische informatie: Fill the Void op dinsdag 12 maart in UGC Antwerpen kaarten reserveren kan telefonisch op het nummer 03 239 05 71 of per email wizoantwerp@skynet.be