Israëlische uitvoering Tchaikowsky’s bloemenswals zoals u die nooit eerder zag

Veertig studenten van de Jerusalem Academy of Music and Dance hebben de klassieke flashmob een nog klassieker tintje gegeven met een aanstekelijke uitvoering van de bloemenwals uit de notenkrakerssuite van Tchaikowsky.

Ze deden dat in de grote hal van het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem en lieten met hun onverwachte optreden dokters en verplegers , patiënten en bezoekers genieten van hun  onverwachte opwekkende concert.

De verrassingsact was gepland als onderdeel van de jaarlijkse Good Deeds Day een evenement dat in Israël in 2007 werd opgestart en nu in meer dan 50 landen wereldwijd georganiseerd wordt. De bedoeling is dat vrijwilligers die dag extra aandacht besteden aan hun minder fortuinlijke medemensen.

De studenten van de muziekacademie hebben zelf zo genoten van het initiatief dat ze besloten hebben om regelmatig concerten te geven in het hospitaal. De Hadassah Medical Organization, behandelt jaarlijks meer dan één miljoen patiënten ongeacht hun religie, ras of afkomst.