Shimon Peres verrassend sterk uit de hoek tijdens kritische vragensessie in Brussel

President Peres was enkele maanden geleden te gast in ons land (foto: Donald Woordrow)
President Peres (foto: Donald Woordrow)

Gisterenavond maakte Israëlisch president Peres zijn opwachting in de Koninklijke Academie waar hij een publiek ontmoette bestaande uit 350 gasten van de Belgische Joodse koepelverenigingen, het Forum der Joodse Organisaties en het CCOJB. Ook tal van hoge functionarissen, ambassadeurs en ministers waren present.

Didier Viviers, de rector van de ULB mocht de president enkele vragen stellen. Die hield zich echter niet aan de afspraken en gaf eerder een kritische rede aan het adres van Peres in plaats van een vraag te stellen.

Maar voor de 89-jarige ‘politicus voor het leven’ vormde dat geen enkel probleem. In een klaar en duidelijke uiteenzetting maakte president Peres de complexiteit van de situatie voor de buitenstaander bijzonder duidelijk en hij kruidde daarbij zijn betoog met verschillende persoonlijke anekdotes en verhalen.

Je kon in de zaal een speld horen vallen terwijl de president zijn antwoorden formuleerde. Zijn repliek blies de vragensteller zowaar van zijn stoel en het krasse Israëlische staatshoofd werd onthaald op een spontaan en langdurig applaus vanuit de zaal.

Een gedetailleerde weergave van de avond en de speech van Shimon Peres kunnen onze lezers alvast verwachten in onze volgende uitgave.

Advertentie

Nog geen abonnee? Klik dan hier.