Charles Michel “een groot politicus met een onvermoeibare inzet voor de vrede is overleden”

President Peres was in 2013 te gast in ons land (foto: Donald Woordrow)
President Peres was in 2013 te gast in ons land (foto: Donald Woordrow)

In naam van de Belgische regering betuigde premier Charles Michel vandaag zijn “oprechte medeleven aan de familie en de naasten van Shimon Peres en aan het Israëlische volk”. Dat staat in een communiqué van de eerste-minister die Shimon Peres eert als “een groot politicus met een onvermoeibare inzet voor de vrede”.

Het volledige bericht van de kanselarij:

Eerste minister Charles Michel heeft met spijt vernomen dat Shimon Peres, de voormalige president van Israël, op 93-jarige leeftijd is overleden.

“Een groot politicus met een onvermoeibare inzet voor de vrede heeft ons verlaten. Zijn hele leven lang heeft Shimon Peres zich ingespannen om een vredelievend samenleven te voeren in een van de meest onrustige gebieden van de wereld. Zijn politiek parcours is een bron van inspiratie. Zowel door de lange duur van zijn loopbaan, als door zijn vastberadenheid om Palestijnen en Israëliërs in vrede te laten samenleven”, aldus Charles Michel, die zich herinnert hoezeer Shimon Peres zich tijdens de Akkoorden van Oslo heeft geëngageerd.

Shimon Peres kreeg hiervoor trouwens de grootste erkenning van de Internationale Gemeenschap, toen hij in 1994, samen met Yasser Arafat en Yitzhak Rabin de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Advertentie

In naam van de Belgische regering betuigt Charles Michel zijn oprechte medeleven aan de familie en de naasten van Shimon Peres en aan het Israëlische volk.