Aaron Malinsky en Brigitte Herremans op VRT over Shimon Peres

malinsky
Klik op de foto voor de video

Onder de titel “Shimon Peres: vredesduif en havik of vooral pragmaticus?” bracht het VRT programma Terzake een portret over de zopas overleden oud-president en voormalig eerste minister van Israël.

Terzake dook in de archieven en sprak met Brigitte Herremans van Broederlijk Delen en Aaron Malinsky (UA) die de man zelf meermaals heeft ontmoet.

Brigitte Herremans had uiteraard niet veel goeds te zeggen over Peres of de huidige situatie waar ze vooral de Israëli’s verweet geen vrede te willen. Dat is uiteraard nonsens, de meerderheid van de Israëli’s staan wel degelijk open voor een tweestatenoplossing maar dan wel eentje met ECHTE vrede waar de Palestijnen de wapens neerleggen en Israëls recht tot bestaan aanvaarden. Zolang dat niet het geval is, zullen de Israëli’s, begrijpelijk, geen verdere concessies doen.

Of zoals de Midden-Oostendeskundige Hans Knoop in De Morgen (21/9) schreef: “Gaza is een mini-Hamas-staat waarin terreur en middeleeuws moslimfundamentalisme hoogtij vieren. Daarvan worden in eerste instantie de Gazanen zelf het slachtoffer. Hamas staat voor de vernietiging van Israël en het wereldwijd doden van Joden”.

En dat is de spijtige realiteit die steeds meer Joden maar ook Arabieren onder ogen zien maar die Herremans tegen beter weten in ontkent.