Israëlische zender op Telenet geniet hoge kijkerswaardering

Een Israëlisch actualiteitsprogramma
Een Israëlisch actualiteitsprogramma

Sinds september vorig jaar heeft Telenet zijn TV-zenderaanbod uitgebreid met de The Israëli Network. Volgens de website van Telenet is de The Israëli Network de internationale zender die het beste van de Israëlische programma’s brengt voor Israëli’s in het buitenland zoals: het journaal, ontspanning, film, sport, kinderprogramma’s, joodse cultuur en religie.

De programma’s zijn Hebreeuws gesproken maar in een aantal gevallen voorzien van een Engelstalige ondertiteling. Maar niet alleen bij Israëlische expats blijkt de nieuwe aanwinst op de kabel aan te slaan ook de vele sympathisanten van de Israëlische staat in ons land weten dat aanbod te waarderen.  Een andere groep die zich op het nieuwe aanbod verheugd zijn de mensen die proberen hun kennis van het Hebreeuws bij te spijkeren.

“Het verdiept je kijk op Israël en je kan door naar de Israëlische producties te volgen erg veel opsteken over de Israëlische cultuur en over hun mentaliteit. Ik ben bijzonder verrast door de humoristische uitzendingen al moet je steeds goed bij de pinken blijven om de Engelse ondertiteling te volgen,” aldus een lezeres uit Vlaams Brabant in een email aan onze redactie.

Dat ook Radio Judaïca, de Franstalige radiozender voor de Joodse gemeenschap en vrienden in België nu in het Telenetaanbod zit verheugt menig luisteraar. Vroeger was de zender buiten Brussel slecht of meestal helemaal niet te ontvangen. Radio Judaica verzorgt uitzendingen in het Engels, Jiddisch en Hebreeuws. Daarnaast brengt het Joodse radiostation Informatie, zendt het debatten uit en besteedt aandacht aan cultuur en muziek, met een focus op het Midden-Oosten en Israël.