Israëlische nieuwszender gaat internationaal [video]

Israël wordt volgens voorstanders van het land in internationale media neergezet als boze bezetter van de Palestijnen. Om dat eenzijdige beeld tegengas te geven, is de nieuwe tv-zender i24news opgericht. Deze zender legt zich toe op het brengen van het nieuws uit Israëlisch oogpunt in het Frans, Arabisch en Engels.

Het tv-station wordt niet door de staat gefinancierd en moet de tegenhanger van het Arabische Al-Jazeera worden.

Aan de meeste ruimtes van de studio wordt nog volop gewerkt, maar toch is de zender al te zien in 350 miljoen huishoudens in Europa, Azië en Afrika via satelliet. In ons land staat de zender in Wallonië bij de kabelaanbieder Numéricable. Iedereen kan ook de live stream bekijken via de website en de smartphone Apps.

Volgens communicatiedeskundigen past de oprichting van i24news in een patroon. Het Nederlandse Spirit24 Nieuws maakte een reportage over de nieuwe zender.