Israël in spannende Davis Cupwedstrijden in september

daviscup

België en Israël spelen tijdens een Davis Cup ontmoeting in Antwerpse Lotto Arena. De inzet zowel voor het Israëlische als voor het Belgische team is om in 2014 terug te kunnen aantreden in de wereldgroep, daarvoor moeten er drie matchen gewonnen worden.

Onnodig te zeggen dat het tennistreffen in Antwerpen dan ook ongemeen spannend zal worden.

VTV (De Vlaamse Tennisvereniging) de Vlaamse vleugel van de Belgische Tennisbond liet onze redactie weten dat de wedstrijden worden gespeeld op donderdag 12 september om 16u00 (twee enkelspelmatchen), vrijdag 13 september om 14u00 (één dubbelspelmatch) & zondag 15 september om 13u00 (twee enkelspelmatchen). Er worden dus geen wedstrijden gespeeld op Jom Kippoer (zaterdag 14 september).

Aan elkaar gewaagd 

Advertentie

Het Israëlische Davis Cup team staat op nummer 18 in de ITF landenranking met als beste speler: Dudi Sela, ATP op 88ste plaats. Het Belgisch Davis Cup team staat 15 de op ITF landenranking n° 15 met als beste speler: David Goffin, ATP de 83ste plaats (Xavier Malisse speelt geen Davis Cup meer). De vermoedelijke selectie: David Goffin, Steve Darcis, Olivier Rochus & Ruben Bemelmans.

2013 is het jaar waarin de Davis Cup voor de 102e keer gehouden wordt. De Davis Cup is het meest prestigieuze tennistoernooi voor landen en wordt sinds 1900 elk jaar gehouden. Tsjechië is de titelverdediger. Het toernooi is in 1899 bedacht door Dwight Davis en drie andere leden van het tennisteam van de Harvard Universiteit, die het idee hadden om de Britse spelers in een tenniswedstrijd uit te dagen. België neemt al deel aan de Davis Cup sinds 1904 en Israël vanaf 1949, onmiddellijk na de oprichting van de Joodse staat

Praktische informatie: Davis Cup Lotto Arena Antwerpen.

Tickets: Teleticketservice, 070 345 345, teleticketservice.com, donderdag en zondag €20, vrijdag €12,5.  Elke dag VIP- en businessmogelijkheden: alle info via dirk.deldaele@vtv.be, 0473 32 31 84