Belgische ambassade in Tel Aviv bereidt zich voor op Amerikaanse actie in Syrië

gas (Copy)
Alle Israëlische burgers kregen de voorbije dagen en weken gasmaskers van de overheid

Joods Actueel verneemt dat de Belgische ambassade in Israël alle Belgen die zich in Israël bevinden verzoekt om extra waakzaam te zijn. Dat bericht staat te lezen op de website van de ambassade en werd ook per mail verstuurd naar duizenden Belgen die zich momenteel in het land bevinden.

Er wordt ook rekening gehouden met een grootschalige repatriëring van Belgen uit het gebied. Daarom vraagt de ambassade alle landgenoten om na te gaan of hun reisdocumenten en die van hun gezin in orde zijn.

De Belgische ambassade zet ook sociale media in om de Belgen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, zo staat het bericht ook op de Facebookpagina.

Volgens een zegsman op de ambassade werd de oproep gedaan conform een vraag uit Brussel. 

Hieronder de tekst die werd verstuurd, later meer:

Advertentie

De Belgische overheden volgen van nabij de zorgwekkende evolutie van de toestand in Syrië en de mogelijke gevolgen ervan in de buurlanden.

Er bestaat een reële kans dat westerse landen eerstdaags een actie op het getouw zetten tegen militaire doelwitten in Syrië. Deze aanvallen zouden een weerslag kunnen hebben op de veiligheidssituatie in de buurlanden van Syrië. In deze context wordt aan alle landgenoten gevraagd een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen.

Uit voorzorgsmaatregel lijkt het raadzaam na te gaan of uzelf en de leden van uw gezin in het bezit zijn van geldige reisdocumenten. U wordt verzocht de richtlijnen van lokale overheden of deze ambassade te volgen wanneer nodig. Het is eveneens aangewezen regelmatig het reisadvies op de website www.diplomatie.belgium.be en de website van deze post te raadplegen.

Dank om landgenoten die dit bericht niet zouden hebben ontvangen, verzoeken zich te laten melden bij de ambassade.