Redman quartet met pianist Aaron Goldberg donderdag in de Roma (gratis tickets)


Joshua Redman is een van de meest geprezen jazzartiesten sinds de jaren negentig en hij staat morgen samen met Aaron Goldberg op het podium in de Roma in Borgerhout. Pianist Goldberg zorgt niet alleen voor opwindend pianosolo’s in het kwartet maar spreidt voor Redmans inventieve en krachtige chorussen het bedje uit met een gedroomde ritmesectie. Daarvoor rekent Goldberg op de inbreng van Reuben Rogers aan de bas en Gregory Hutchinson op drums.

Voor de liefhebbers van jazzklassiekers die snakken naar nog eens een echte jazzstandard is dit alvast een concert om naar uit te kijken want Redman en Goldberg spelen in een onvervalst jazzidioom uit de jaren vijftig en zestig. Dat is een stijl toen jazzmuziek nog niet geplaagd of – volgens de jongere jazzliefhebbers onder de lezers van Joods Actueel – nog niet gezegend werd door allerlei invloeden vanuit hiphop of andere muziekstijlen. Wie daarmee echter oubolligheid verwacht weze gewaarschuwd want uitgerekend daarmee kondigt zich een Romaconcert aan vol stevig swingende muziek met ook oog voor heerlijke lyrisch uitgesponnen melodieën vol pure soul, kortom ambiance met kwaliteit.

De negenendertigjarige Joodse jazzpianist Aaron Goldberg is drager van de presti-gieuze Jazz Award van Havard University. In de VS staat hij bekend voor zijn Jazz for Obama, een fundraisingconcert, en zonder het te beseffen kennen velen onder ons een bluescompositie van zijn hand omdat die als voorbeeldmuziek in de vorige ver-sies van het computerbesturingssysteem Windows in de map my music zat.

Voor de drie eerste aanvragers heeft Joods Actueel drie gratis duotickets in petto.

Mailen kan naar tickets@joodsactueel.be.

Advertentie

Praktische informatie: Joshua Redman Quartet met Aaron Goldberg, Reuben Rogers en Gregory Hutchinson op donderdag 17 oktober 2013 om 20.30 uur – zittend – 22/20 Euro ticketverkoop in de Roma maar ook bij Mark Sound Antwerpen.