Bijzonder concert: “Er reed een trein naar Sobibor”

sbbSinds eind vorige maand is er een  expositie over Sobibor geopend in Museum Sjoel Elburg en Museum Elburg. Deze tentoonstelling gaat vergezeld van diverse activiteiten en evenementen. De Nederlandse gemeente Elburg ligt aan de rand van het Veluwemeer tussen Harderwijk en Zwolle. 

De werkgroep die dit evenement opvolgt plant op zaterdag 30 november aanstaande een prestigieus programma. Dit betreft een concert “Er reed een trein naar Sobibor”.

De 92 jarige overlevende, Jules Schelvis, zal

tussen de muzikale fragmenten door over zijn ervaringen tijdens deze reis vertellen, terwijl er tegelijkertijd beeldfragmenten vertoond zullen worden. ( citaat Jules Schelvis: Er reed een trein naar Sobibor. Deze vertrok op 1 juni 1943 vanuit Westerbork, volgepropt met 3006 Joden in vijftig veewagens. Ik was een van hen”.) De fragmenten worden afgewisseld met live muziek, uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, dirigent Jan Vermaning, met medewerking van Marjolein Niels (mezzo-sopraan). Het geheel wordt ondersteund door unieke historische beelden uit het archief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.Het concert zal plaats vinden in de Oosterkerk in Elburg en zal beginnen om 20.00 uur.( zaal open 19.15 uur)

Practische informatie: Toegangskaarten zijn bij de Museum Sjoel Elburg en Museum Elburg te koop, in de voorverkoop € 15 voor volwassenen en € 5 voor scholieren. Aan de zaal zullen de kaarten € 2,50 duurder zijn. ( kaarten kunnen online via de website van Museum Elburg besteld worden)