Brooke Greenberg, het Joodse meisje met de eeuwige jeugd overleden

Brooke Greenberg het Joodse meisje met de eeuwige jeugd,  is overleden op twintigjarige leeftijd dat hebben ouders en vrienden van de familie laten weten. Brooke werd begraven na een dienst zondag in de synagoge van Baltimore. Het meisje dat zo klein bleef als een kleuter stelde de medici voor een raadsel omdat ze niet leek te verouderen, ook mentaal bleef ze op een leeftijd van twee jaar.

Onderzoeker dr. Richard Walker hoopte door het genetisch materiaal van het meisje te vergelijken met dat van andere kinderen de zeldzame ziekte te ontraadselen hetgeen in de media vaak omschreven werd alsof hij op zoek was naar   “het geheim van de eeuwige jeugd”. Aannemelijk aangezien de kleine Brooke nauwelijks verouderingsverschijnsel vertoonde, zelfs haar tanden waren niet gewisseld. Maar het genetisch onderzoek van Walker was er vooral opgericht om te zien of anderen in de familie deze uiterst zeldzame aandoening aan hun nageslacht konden doorgeven.

Joods Actueel sprak enkele jaren geleden met Howard en Melanie Greenberg, de vader en moeder van Brooke en die beschreven haar als opgewekt en blij: “vooral als ze in de buurt van haar drie zussen Emily (26) Caitlin (23) en de inmiddels zeventienjarige Carly, is”.

Moeder Greenberg vertelde hoe het meisje – toen al een tiener – nog steeds kleertjes droeg van een tweejarige. De ouders lieten ook horen dat ze steeds konden rekenen op de leden van  de plaatselijke Joodse gemeenschap in Baltimore en dat dit hen steeds opnieuw goede moed gaf.