Joods koppel uit V.S. vindt 98.000 dollar in tweedehands bureautafel

Stel je voor: Je koopt een tweedehands bureautafel voor een spotprijs via een populaire zoekertjessite om daarna een waar vermogen te ontdekken in het meubelstuk.

Dit is precies wat er gebeurde met Noah Muroff, een rabbijn uit New Haven in de Verenigde Staten. De rabbijn en zijn vrouw vonden een berg geld in een bureautafel, nadat ze het gekocht hadden.

“Wanneer we het bureau naar huis namen, paste het juist niet door de deur”, vertelde Muroff. Het paar moest de hele tafel uiteen halen, inclusief de bureaulades. Achter die lades ontdekten ze een plastiekzak gevuld met geld.

“Achter de lades bemerkte ik een plastieken zakje. Doorheen de zak, zag ik iets dat leek op een briefje van honderd dollar. Toen we de zak openden zagen we dat het vol was met geld. We telden het geld en kwamen uiteindelijk uit op maar liefst 98.000 dollar”, aldus de rabbijn.

Het echtpaar kon hun ogen niet geloven.

Advertentie

“Mijn vrouw en ik keken elkaar aan en besloten meteen dat we dit geld niet konden houden.”

Het koppel belde de vorige eigenaar op en nam het volgende telefoongesprek op.

“Ik vond een plastiekzak waardoor ik een briefje van honderd kon zien en besefte, er zit geld in deze zak. Wanneer ik de zak in handen nam, voelde ik dat het vrij zwaar was. Ik begon het geld te tellen en dacht: ‘jeetje’.”

“Mijn G’d, Ik…”, was het enige dat de sprakeloze voormalige eigenares kon uitbrengen. Ze had haar erfenis in de bureautafel verstopt en was vergeten waar ze het geld gelegd had.

De eerlijke vinders gaven het geld aan de rechtmatige eigenares terug want “eerlijk duurt het langst”, aldus rabbijn Murdoff.