Israëlische gijzelaars herdacht bij Winterspelen in Sochi [Spirit 24TV]

Klik voor de video
Klik voor de video

Zondag werd in Sochi het Olympisch team uit Israel  uit 1972 herdacht. Tijdens de Olympische Spelen in Munchen werden 11 Israëlische atleten gegijzeld door de Palestijnse terreurbeweging Zwarte September.

Na een mislukte reddingsoperatie kwamen zij allen om het leven. De herdenking werd bijgewoond door een aantal vertegenwoordigers van de Russisch Joodse gemeenschap.

Naast de herdenking  was er aandacht voor de Israëlische atleten die dit jaar van de partij zijn tijdens de Winterspelen. Ook zij waren aanwezig bij de herdenking en voelden zich verbonden met de Israelische atleten uit 1972.

De herdenking is een initiatief van twee weduwen van de omgekomen atleten. Een woordvoerder van het IOC heeft aangegeven dat zij het bloedbad uit 1972 alleen herdenken bij officiële diensten, zoals bij het standbeeld in Munchen dat speciaal voor de slachtoffers in neergezet.

Bekijk de videoreportage op Spirit 24 Nieuws