Jordaanse Sjeik: “Allah gaf het land Israël aan de Joden”

adwan

Vorig weekend verspreidden Al Quds en andere Arabische nieuwsagentschappen volgend verbazingwekkend artikel:

Sjeik Ahmad Adwan een moslimgeleerde die in Jordanië woont zei op zijn persoonlijke Facebookpagina dat er in de Koran niet zoiets bestaat als “Palestina”. Allah heeft het Heilig Land voorbestemd voor de kinderen van Israël tot aan de oordeelsdag (Koran, Sura 5 – the Sura van de Tafel, vers 21) en “We maakten de kinderen van Israël tot erfgenamen (van het land)” (Koran, Sura 26 – de Sura van de Dichters”, vers 59).

“Tegen hen die de Koran, het boek van de Heer verdraaien zeg ik: van waar halen jullie de naam Palestina, jullie leugenaars, jullie vervloekten, als Allah het zelf het “Heilig Land” noemt en het voorbestemd heeft voor de kinderen van Israël tot aan de dag des oordeels. Jullie eis voor het Land van Israël is vals en een aanval op de Koran, op de Joden en op hun land. Daarom zullen jullie niet slagen en Allah zal jullie in de steek laten en jullie vernederen omdat Allah hen (de Joden) zal beschermen.”

Moordenaars van kinderen
De sjeik vervolgt: “De Palestijnen zijn de moordenaars van kinderen, bejaarden en vrouwen. Zij vallen Joden aan en zij gebruiken kinderen, bejaarden en vrouwen als menselijk schild en verstoppen zich achter hen, zonder medelijden voor hun kinderen, als waren het niet hun kinderen en dit om de publieke opinie wijs te maken dat de Joden hen opzettelijk doden. Dat is precies wat ik met mijn eigen ogen zag in de jaren ’70 toen zij het Jordaanse leger aanvielen dat hen onderdak en bescherming bood. In plaats van het Jordaans leger dankbaar te zijn brachten ze hun kinderen tot voor het Jordaanse leger om de wereld te doen geloven dat het leger hun kinderen doodde. Dat is hun gewoonte en hun gebruik, hun kwaadaardigheid, ze hebben harten van steen tegenover hun eigen kinderen en ze liegen de publieke opinie voor om steun te krijgen.”

Advertentie

De sjeik bracht al een bezoek aan Israël en ontmoette er religieuze geleerden. De website “Israel in Arabic” had een interview met hem waarin hij verklaarde dat zijn openheid voor het Joodse volk “komt uit mijn erkenning van het recht op soevereiniteit op het land en mijn geloof in de Koran die dit benadrukt op vele plaatsen, zoals “O volk (de kinderen van Israël) trek het Heilig Land binnen dat Allah jullie heeft toegewezen” (Koran, Sura 5 – Sura van de Tafel”, vers 21), en Zijn uitspraak “We maakten de kinderen van Israël tot erfgenamen (van het land)” (Koran, Sura 26 – Sura van de Dichters”, vers 59), en vele andere verzen.

Adwan voegde er aan toe: “De Joden zijn een vreedzaam volk, dat niet vijandig is en niet aggressief; en als ze worden aangevallen zich zullen verdedigen met zo weinig mogelijk schade te berokkenen aan de aanvallers. Het is voor hen een eer dat Allah hen heeft uitverkoren in de wereld – waarmee bedoeld wordt over de volkeren en de Jinns tot aan de dag des oordeels. Ik heb de redenen voor Allah’s keuze toegelicht in mijn boeken en pamfletten. Toen Allah hen uitverkoor deed hij dit niet uit beleefdheid, noch was hij onrechtvaardig tegenover de andere volkeren; het is omdat zij (de Joden) het verdienen.”

De website “Israel in Arabic”, heeft een veel uitgebreider interview in het Arabisch. Het bezoek dat Adwan bracht aan Safed (Tzfat) werd door de Israëlische zender Orot TV gefilmd.