Zondag deel 2 van BBC-reeks “The Story of the Jews” op Nederland 2

STORY OF THE JEWS

In deze vijfdelige documentaire reeks die is geproduceerd door de BBC, belicht de prominente Britse historicus Simon Schama de geschiedenis van het Jodendom van de oorsprong tot de 21e eeuw. Zijn reis voert van New York tot Odessa en van Berlijn tot Jeruzalem. Gaandeweg wordt de invloed van het Jodendom op de omringende samenleving steeds duidelijker.

Aflevering 2 Het verhaal van het Joodse volk van de middeleeuwen tot de renaissance in de Christelijke- en de Moslimwereld.

‘Deze serie is van belang omdat intolerantie de meest moorddadige plaag van onze tijd is. De Joden zijn als geen ander aan deze intolerantie blootgesteld en hebben het niettemin overleefd. De serie is ook relevant omdat het verhaal van de Joden meer is dan de Holocaust en meer dan het conflict in het Midden-Oosten. Het verhaal verbindt hen met en onderscheidt hen van de rest van de mensheid. Als we de Joden niet kunnen begrijpen zonder de rest van de wereld, dan kunnen we de rest van de wereld niet begrijpen zonder het Joodse verhaal. ‘ – Simon Schama

Bron: Joodse Omroep, Nederland