Israëlische marine onderschept schip met raketten voor Hamasterroristen

Israëlische soldaten hebben deze week tussen Soedan en Eritrea,  een schip weten te onderscheppen dat raketten aan boord has bestemd voor Hamas.
De wapentuigen waren eerst over land vanuit Syrië naar Iran gebracht en waren vandaar per schip onderweg naar de terreurgroep Hamas in Gaza getransporteerd. De bemanning van het schip bleek zelf niet op de hoogte van de gevaarlijke lading die verstopt was onder een gewone lading goederen.

Aan boord vonden de  IDF-eenheden tientallen raketten van het type M302, dat zijn projectielen met een actieradius tussen de 150 en 200 km die afgevuurd vanuit Gaza moeiteloos Tel Aviv en omgeving  kunnen bereiken.

IDF-generaal Motti Almoz zei over  informatie te beschikken dat Iran bij deze poging om Hamas van wapens te voorzien betrokken is. Premier Benjamin Netanyhu die momenteel in de Amerikaanse staat Californië verblijft zei in een eerste reactie dat het regime in Iran met deze actie zijn ware gelaat aan de wereld toont.

Terroristenlijst onbekend bij VRT

Op redactie.be, de website van de VRT, worden de Hamasterroristen die elke raket die ze in handen krijgen op burgerdoelen in Israël proberen af te vuren“Palestijnse strijders” genoemd.

Advertentie

Ten behoeve van de onwetende(?)VRT- journalist geven we hier een link naar de lijst met terreurorganisaties van de Europese Unie

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:023:0037:0042:NL:PDF