Oud-premier Ehud Olmert veroordeeld voor omkoping

De Israëlische oud-premier Ehud Olmert is maandagochtend – samen met negen andere voormalige hooggeplaatste ambtenaren en prominente zakenlieden – veroordeeld op beschuldiging van omkoping.

Olmert is de eerste Israëlische premier die ooit wegens omkoping werd veroordeeld. Eigenlijk pleegde hij dit misdrijf voorafgaand aan zijn premierschap, als burgemeester van Jeruzalem van 1993 tot 2003.

Hij ontving, evenals zijn opvolger oud-burgemeester Uri Lupolianski en een aantal ambtenaren, duizenden dollars aan betalingen en steekpenningen in ruil voor het faciliteren en promoten van het Holyland project. Op een plaats, bestemd voor een hotel, werden luxe appartementen gebouwd. In 2012 werd hij in een eerder proces vrijgesproken van corruptie.

Lees de rest op de website van Israel Today