Organisatoren Vredesfestival Brussel onbevreesd na aanslag

shalom poster nederlands-dance-2014-5 (Copy)
Op zondag 1 juni 2014 zal in in Brussel de 2e jaarlijkse Vredesfestival ‘Shalom’ worden georganiseerd door de joodse en christelijjke gemeenschap. Dat gaat door op het Spanjeplein van 14 uur tot 18 uur.

“Wie denkt dat wij ons laten afschrikken slaat de bal mis. Nu is het moment waarop Joden in ons land onze steun kunnen gebruiken” zegt John van der Dussen, van de Belgische Coalitie voor Israël, onverschrokken.

In gesprek met onze redactie voegt hij eraan toe dat de politie van Brussel ook al vroeg hoe ze dat aandurven zo kort na de aanslag. “Ik heb hen gezegd dat de Joodse gemeenschap op ons kan rekenen en zeker in deze moeilijke tijden. Het klopt dat er extra bewaking is maar vergeet vooral niet dat onze boodschap voor Vrede aan Joden hier in ons land maar ook in Israël en voor alle andere mensen vele keren sterker is dan de angst en dit is bovendien het enige juiste antwoord op deze afschuwelijke aanslag op de Joden in België” aldus van den Bussen die deze morgen een soortgelijk moedig statement liet horen in het VRT-journaal. .

De politie neemt ondertussen het zekere voor het onzekere en voert extra maatregelen door om de veiligheid op Spanjeplein te garanderen.

Na het grote succes van de vorige edities van het Vredesfestival wordt dit initiatief dus ondanks de gebeurtenissen in Brussel vastberaden doorgezet. Op zondag 1 juni 2014 is het Spanjeplein in Brussel (tussen het Centraal Station en de Grote Markt) de plaats om samen achter deze boodschap te staan.

Advertentie

Van 14:00 tot 18:00 uur is er in de openlucht, in een aantal tenten en aan diverse stands een doorlopend en gevarieerd programma met o.a. gospel- en Israëlische muziek, cultuur, toespraken, lectuur, hapjes uit de Joodse keuken; aldus voor alle zintuigen wat wils en voor iedereen vrij toegankelijk.

Op het programma staat onder meer een optreden van de jonge zanger Raphaël Rozenfeld, die onlangs meedeed aan “The Voice”.

Het Vredesfestival is een gezamenlijk initiatief van de Belgische Coalitie voor Israël, ORT Belgium, Koinonia Ministries, Beautiful Israël, Anet, Christenen voor Israël.