Koosjere koffiekoeken voor agenten die Joodse buurt veilig houden [Fotoreportage]

DSC_0604
De Antwerpse politie heeft op vraag van de burgemeester en het ministerie van Binnenlandse Zaken de beveiliging in de Joodse buurt van Antwerpen flink opgedreven. Meer dan 200 extra manschappen worden de klok rond ingezet om scholen, synagoges en culturele centra te bewaken.

Veel Joodse sinjoren zijn hierom uiterst dankbaar en komen de agenten, die vaak lange shifts draaien, van proviand voorzien. Wij volgden een delegatie van de chassidische Belzerschool op één van hun ronden door de straten van Joods Antwerpen.

Aan het einde van hun 2-uur durende tocht waren de jongens 93 Kleinblatt koffiekoeken armer maar vele schouderklopjes en bedankjes rijker.

FOTOREPORTAGE:

klik op de foto’s voor groter beeld