Dader aanslag Joods Museum opgepakt in Frankrijk

aanslag dader gevat

De Franse politie heeft de dader opgepakt van de aanslag op het Joods museum in Brussel, vorige week zaterdag. De 29-jarige man, Mehdi Nemmouche, zou in 2013 als Jihadstrijder naar Syrië zijn getrokken en was bekend bij de Franse autoriteiten.

Hij werd gearresteerd toen hij op een bus van Amsterdam naar Marseille zat. Bij zijn bezittingen waren een revolver en kalasjnikov geweer van het zelfde type dat bij de aanslag werd gebruikt. Ook vond de politie een camera type Go Pro en een pet die veel lijkt op die van op de videobeelden van de aanslag.

Het nieuws komt van het Franse persagentschap AFP en werd ondertussen overgenomen door zowat alle media in ons land en de BBC. De man werd reeds op vrijdag gearresteerd op beschuldiging van moord en terrorisme.