Israëlische reactie op beschieting “Al Wafa” ziekenhuis

De woordvoerder van de Israëlische strijdkrachten bericht in volgend communiqé dat overgegaan werd tot de beslissing “om de terroristische doelwitten binnen het ‘Al-Wafa’ hospitaal te viseren nadat gedurende meerdere dagen raketten werden afgevuurd door Hamas vanuit dat ziekenhuis.”Het leger verspreidde eveneens volgende beelden over het incident waarop ook duidelijk de ‘secundaire explosies’ zichtbaar zijn die veroorzaakt werden door de opgestapelde munitie in het ziekenhuis.

“De beschietingen vanuit het ziekenhuis werden uitgevoerd met lichte wapens en met anti-tank raketten. Het ziekenhuis werd door Hamas en de Islamistische Palestijnse Jihad ook gebruikt als commando-centrum en controlecentrum voor hun operaties. De Israëlische autoriteiten richtten herhaalde waarschuwingen aan de internationale organisaties ter plaatse, maar rechtstreeks aan de directeur van het hospitaal en aan de verschillende Palestijnse autoriteiten. De beschietingen vanuit het hospitaal hielden echter aan en namen zelfs toe. Slechts nadat vastgesteld werd dat het ziekenhuis geen medische zorgen meer toediende en dat de patiënten reeds geëvacueerd waren, ging het Israëlische leger over tot de beslissing om de verschillende punten binnen het ziekenhuis van waaruit de aanvallen kwamen uit te schakelen.”

Uiteindelijk bleken er toch nog enkele patiënten en dokters in het ziekenhuis te liggen. De beelden van deze slachtoffers gingen de wereld rond.