Koning Filip aanstaande vrijdag naar Joods Museum

aanslagjoodsmuseum_haaretz_twitterpic
De redactie van Joods Actueel vernam zopas uit goede bron dat koning Filip op vrijdag 7 november aanstaande het Joods Museum van België in de Brusselse Miniemenstraat bezoekt. In de loop van de dag verscheen ook de officiële aantekening in de agenda van de vorst op de website van de monarchie.

Het koninklijke bezoek komt er na de dodelijke terreuraanslag van een teruggekeerde jihad-strijder op 24 mei van dit jaar. Op die dag schoot de Franse Algerijn Medhi Nemouche vier mensen dood in de hal en aan de balie van het museum. Daarbij kwamen naast twee Israëlische toeristen ook twee medewerkers van het museum om. De aanslag veroorzaakte grote consternatie in ons land en bij uitbreiding in heel Europa.

Hoofdredacteur Michael Freilich is verheugd over het initiatief: “Het bezoek van het staatshoofd heeft een grote symbolische waarde voor de hele Joodse gemeenschap in ons land. Er was eerst onzekerheid gerezen over het uitblijven van een bezoek maar nu blijkt dat vooral de veiligheid gewaarborgd moest worden en dat is begrijpelijk.”

Eerder bezocht ook het Franse staatshoofd François Hollande het museum.