Ontdek cruisen met Royal Caribbean

De Harmony of the Seas die dit jaar Europa aandoet
De Harmony of the Seas die dit jaar Europa aandoet

Royal Caribbean International profileert zich al meer dan 45 jaar als een trendsetter in de cruise-industrie. Ze verlegt de grenzen van de verbeelding en overtreft met elk nieuwe scheepsklasse de verwachtingen van de reizigers. Zo was Royal Caribbean de eerste rederij om een klimmuur, ijspiste, minigolf of surfsimulator te plaatsen op een cruiseschip. Ook koosjer eten aan boord is geen probleem.

Met Oasis-, Allure- en binnenkort ook de Harmony of the Seas beschikt Royal Caribbean over de grootste cruiseschepen ter wereld. Deze drijvende familieresorts zijn opgebouwd rond zeven baanbrekende omgevingen. U vindt er onder meer de Boardwalk met AquaTheater en paardenmolen, Central Park met meer dan 12.000 struiken, planten en bloemen en de Sportzone met vier zwembaden, sportveld,surfsimulatoren en een zipline.

Royal Caribbean is ook de enige rederij die onder licentie volledige Broadwayshows presenteert zoals Mamma Mia, Cats, Saturday Night Fever en We Will Rock You.

Koosjer

Adam Goldstein van Royal Caribbean
Adam Goldstein van Royal Caribbean

Voor reizigers die koosjer eten wensen, biedt Royal Caribbean een uitgebreid assortiment aan maaltijden van de bekende koosjere cateraar Weberman uit Miami. Ook is er een ruimte aan boord waar op vrijdagavond sabbat gebedsmomenten kunnen worden ingelast. Dij zijn vooral in gebruik als de schepen vanuit de V.S. vertrekken of bij aanwezigheid van grote Joodse groepen.

Advertentie

Tijdens ons verblijf aan boord in mei werd het koosjer eten geserveerd door “Head waiter” Jacob Bitton, oorspronkelijk uit Israël, en met een toepasselijke e-mailadres op zijn naamkaartje, KosherJacob@gmail.com

Joodse connectie
De huidige president en chief operating officer van Royal Caribbean Cruises Ltd. is de Joodse Adam Goldstein. Dit is het moederbedrijf van 6 cruisebedrijven waaronder Celebrity, Azamara, Royal Caribbean International and bedrijf

Quantum-klasse

Op de nieuwste schepen Quantum of the Seas en Anthem of the Seas kan u onder meer skydiven, met botsauto’s rijden of in een glazen capsule tot 90 meter boven de zeespiegel opstijgen. De schepen van de Quantum-klasse zijn ook de eerste ‘smartschepen’. U kan er supersnel surfen, drankjes laten bereiden door robots, excursies bestellen via een tablet of smartphone en de deur van de kajuit openen en aankopen doen met een WOW-bandje voorzien van een radio frequency identification-tag. Royal Caribbean International beschikt over 22 schepen, met nog eens vier vaartuigen in aanbouw die de volgende jaren in de vaart komen.

Meer informatie over Royal Caribbean:

Belgische klanten kunnen terecht op de website http://cruiseconnection.be/ of op http://www.royalcaribbean.com/